Isnin, 25 Jun 2012

Syukur Alhamdulillah....

Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Bismillahirrahmanirrahim...

Syukur Alhamdulillah...Syukur di atas segala kurniaanMU. Terima kasih kerana masih lagi mengurniakan rezekiNYA yang tak terhingga kepada hambaNYA yang hina ini...

Panggilan telefon yang saya terima petang tadi mengesahkan saya bakal diterima untuk bekerja di tempat baru..Apa yang saya hajati, Alhamdulillah telah dimakbul olehNYA.

Walaupun kerja yang bakal saya pikul nanti bukan la di dalam bidang yang saya pelajari di universiti dahulu, itu bukanlah alasan untuk menolak pekerjaan tersebut. Selagi mana pekerjaan tersebut adalah halal di sisiNYA, saya anggap itu adalah rezeki yang dikurnia oleh Allah S.W.T kepada saya.

Bak kata family saya, selagi pekerjaan itu tak mendorong kita ke arah kemungkaran, bekerjalah dengan penuh keikhlasan dan timbalah ilmu sebanyak mungkin agar ianya dapat membantu kita menghadapi cabaran hidup kita pada masa akan datang.

Dalam Kegembiraan Terselit Sedikit Kesedihan

Yang sedeynya ialah terpaksa berjauhan gan mak tersayang lagi.. Baru jer 2 minggu kembali duduk gan mak kat kampung , tup tup dapat kerja baru pastu terpaksa duduk jauh gan mak.. 

Insyaallah, pas nie nak call mak tiap2 hari la. Dulu saya jarang call mak kalo duduk jauh pun (masa belajar dan kerja dulu).
Tetapi mulai saat nie, saya berjanji akan call mak selalu, biarpun x cakap panjang tetapi dengar suara mak pun jadilah..huhu (Mak saya jenis yang x suka berbual melalui telefon..hehehe)

Saya dah pernah rasa kehilangan org tersayang ( x sempat nak berbual gan arwah ayah sebelum dia menghembus nafas terakhir tetapi Alhamdulillah diberi kesempatan oleh ALLAH S.W.T untuk melihat arwah ayah sebelumnya dipanggil menghadap ILAHI untuk selama-lamanya.)

Untuk mengelak perkara seperti ini berlaku lagi..Insyaallah saya akan update segala aktiviti saya kepada mak saya setiap hari bila berjauhan nanti. Sebab mak saya adalah anugerah Allah S.W.T yang tiada ternilainya buat saya..

Pesanan : 

Walau di mana jua kita berada, Ingatlah Allah sentiasa bersama kita dan jangan sesekali melakukan perkara yang mendatangkan kemurkaanNYA. Lagi satu, jangan persia2kan kepercayaan seorang mak dan family apabila kepercayaan itu telah diberikan kepada kita.
Jadilah manusia yang sentiasa disenangi oleh Allah S.W.T dan orang2 disekelilingnya.

Doakan saya dapat memikul tanggungjawab saya sebagai seorang hamba, anak, adik dan pekerja yang terbaik yer.. Saya mengharapkan doa kalian semua agar saya mampu menghadapi cabaran hidup ini..


Sekian... Wassalam

1 ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...