Selasa, 17 Mei 2011

MY MuM is AMazInG...

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah... Syukur kepada Ilahi kerana masih lagi membenarkan diri ini terus bernyawa di muka bumi ini...Walaupun dah habis study.. tapi rutin harian tetap busy gan pelbagai aktiviti.. Kekadang rasa macam nak g blajar balik..huhu..
Tapi yang bestnya x payah nak menghafal formula2 yang menyakitkan kepala skrg nie...hehe..
 Semalam saya ada singgah kat blog seseorang, pas tu jumpa video klip lagu nie...
 Bila tengok video klip nie... mula2 happy... sampat kat akhirnya terus jer nangis...(jiwa pompuan)..biasa la.
Tapi message yang cuba disampaikan dalam lagu ini, telah memberi kesan yang mendalam kat jiwa saya..
Apa kata korang layan lagu n liriknya... sure hati korang tetap tersentuh jgak nanti..  


Kalau nak nyanyi sama2 ... nie lirikya

She wakes up early in the morning with a smile
And she holds my head up high
Don't you ever let anybody put you down
Cos you are my little angel


Then she makes something warm for me to drink
Cos it's cold out there, she thinks
Then she walks me to school, Yes I aint no fool
I just think my Mom is amazing


BRIDGE/CHORUS
She makes me feel
Like I can do anything
and when she's with me
there's no where else, I'd rather be…


After School, she's waiting by the gate
I'm so happy that I just can't wait
To get home to tell her how my day went
And eat the yummy food, only my Mom makes


Then I wind her up cos I don't wanna bath
And we run around the house with a laugh
No matter what I say, she gets her way
I think my Mom is amazing


BRIDGE/CHORUS


Then I wake up in the morning, she's not there
And I realize she never was
And I'm still here in this lonely orphanage
With so many just like me


And as my dreams begin to fade
I try hard to look forward to my day
But there's a pain in my heart that's a craving
How I wish I had a Mom that's amazing
Would be amazing 




P/S: Sayangilah ibu anda selagi mana ibu kita masih bernyawa...Apabila ibu kita kembali menghadap Ilahi, hanyalah kenangan bersamanya yang tinggal bersama2 kita. Ketika itu penyesalan sudah tidak berguna lagi..

Ingatan untuk diri sendiri : Ain jangan wat mak marah2 kay...Gan degil2... Try buat mak selalu happy walaupun mak sering memberi nasihat percuma tiap2 ari.. Yang penting senyum selalu walaupun mak sedang marah yer...hehe. N gan lupa doa untuk mak gan arwah ayah selepas solat yer..huhu

Insyaallah saya akan berubah menjadi insan yang lebih baik...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...